Välkommen till Pure Paca, Nordic Alpaca Bedding!

VÅR STORY

Naturen och djuren har alltid varit min källa till lugn, ro och lycka. När jag kom i kontakt med alpackor uppstod kärlek vid första ögonkastet. Fluffet, lugnet, nyfikenheten, deras rogivande hummande läten och charmiga uppsyn fick mig att starta en liten alpackafarm. Där ifrån växte fascinationen för alpackaullens kvalitet och potential.

"Det är en enorm förmån att få jobba med en så fantastisk råvara som alpackaull och vi på Pure Paca är så stolta över att lyckas närproducera naturliga bäddprodukter som får människor att sova bättre."
Åsa Ragnarsson, grundare och vd Pure Paca

Några av alpackaullens främsta egenskaper är att den isolerar, andas och leder bort fukt. Att inte ta vara på naturens egna klimatsmarta hightechmaterial var inte ett alternativ. Frågan blev istället hur vi skulle kunna ta vara på den svenska alpackaullen? Entreprenören i mig (driver även en PR- och kommunikationsbyrå sedan ca 13 år) såg en lucka på marknaden – det saknades närproducerade, djur- och miljövänliga täcken och kuddar i naturmaterial. Med tanke på alpackaullens egenskaper lämpar den sig perfekt för att bidra till en ännu bättre sömn.

Produktutvecklingen innan lanseringen i oktober 2022 blev en fem år lång process. Tillsammans med våra svenska underleverantörer för exempelvis tvätt och kardning, behövde vi utveckla och säkerställa förståelsen för ullen liksom handhavandet. Utvecklingen fortsätter givetvis, vi drivs av att hela tiden bli bättre – för miljön, alpackorna och dig som vill sova gott.

Pure Paca är ett helägt dotterbolag till PR- och kommunkationsbyrån Far from standard. Helt naturligt och ganska smart om du frågar oss. Kvalitet, innovation och hållbarhet är sådant vi brinner för.

Tack Lennart Ljungman för inspiration till alpackatäcken.