Välkommen till Pure Paca, Nordic Alpaca Bedding!

HÅLLBARHET & PRODUKTION

Pura Pacas produkter är svensktillverkade. Det betyder att samtliga moment så som klippning, rensning, tvättning, kardning, sömnad och förpackning - allt görs inom närmsta möjliga avstånd i Sverige. Ullen kommer från svenska gårdar där alpackorna går ute året runt.

Varje vår rakas ullen, ett måste för att göra sommaren behaglig för alpackorna. Ullen rensas noggrant för hand av oss på Pure Paca och tvättas sedan i heta bad med ett biologiskt nedbrytbart tvättmedel. Därefter kardas ullen och sys till täcken och kuddar med bomullstyg certifierat enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Lagerhållning och förpackning sker också i Pure Pacas egen regi. Vi är väldigt petiga med att allt ska göras rätt, riktigt och miljövänligt och varje detalj är viktig för oss.

ULLEVERANTÖRER MED HJÄRTA

Vi är mycket stolta över att kunna ta tillvara på den svenska alpackaullen och lika stolta är vi över de fina gårdar med älskade och välskötta alpackor som levererar ullen till oss. Här finns mycket kunskap och stora hjärtan! Umberto, Pablo, Jolie, Lilly, Vidi och alla de andra alpackorna är dessutom mer än glada när den varma ullen rakas av varje vår. Låt oss presentera några av våra ulleverantörer:

Jörgen Larsson, Nyboalpacka

Majsan Edvinsson, Majsans alpackor

Anna-Klara Molin